blogindlæg august 2019

 

Optaget i Forfatterstafetten i Erhverv og Kultur – august 2019
Allerede som 11-årig vidste jeg, at jeg ville være forfatter. Måske som så mange andre teenagepiger, der oplever ulykkelig forelskelse og urealistiske drømme, men der gik også mange år, før jeg gjorde noget ved det. I første omgang bare af nød, da jeg i 30`rne havde mødt mit livs kærlighed og begyndte at undervise voksne ordblinde og indvandrere i dansk, og oplevede, at der manglede undervisningsmateriale. Jeg valgte at skrive små historier, der havde sammenhæng og en stigende sværhedsgrad og samtidig gav gode muligheder for at arbejde med stavning, grammatik og udvidelse af ordforrådet.
Jeg blev kontaktet af et stort etableret forlag, der ville have mig til at skrive for dem, Og det blev 2 bøger ud af 3 aftalte, da vi stoppede samarbejdet, fordi jeg behøvede meget mere frihed og mulighed for impulsivitet, så jeg valgte at fortsætte som selvudgiver. Og skrev undervisningsmateriale de næste 30 år.
Men mange ideer og udkast blev liggende i kommodeskuffen, og først da jeg nærmere mig 70 års alderen besluttede jeg mig for, at jeg ville have en stand på Bogforum i Bella Centret med mine egne bøger, inden jeg blev 70 år, og kastede mig ud i at samle noget af det, jeg havde skrevet tidligere i nogle små bøger i det, jeg kalder ”håndtaskeformat”, så man kan have det med, når man sidder og venter på de forsinkede tog.
Mange af mine historier blev samlet og omskrevet til små læse-letbøger til voksne med manglende læseerfaring,
Men så havde jeg fået blod på tanden og begyndte at skrive selvudviklingsbøger, der var lette at gå til. Små praktiske øvelser med det formål at hjælpe de mange – primært kvinder – der havde svært ved livet.
Uddrag fra ”Tænk dig til et bedre liv”
”TAG ANSVAR FOR DIN EGEN STRESS – Hvordan gør du det?
Nu tænker du måske, at jeg er lidt for provokerende, for det kan man da ikke, og måske har du ret, men jeg vover det alligevel.
Hvad vil det egentlig sige at være stresset?
Hvis jeg skal komme med et eksempel på, hvornår jeg sidst følte mig stresset, var det, da jeg stod og talte med en kursist og en kollega kom forbi og afbrød min samtale, og min mobiltelefon ringede hysterisk på mit skrivebord og jeg i min underbevidsthed vidste, at jeg lige straks skulle afholde et møde med nogle samarbejdspartnere, og der skulle dækkes op med kaffe og te, eller jeg skulle finde nogen, der kunne hjælpe mig. Altså 4 ting, jeg skulle forholde mig til samtidig, og min hjerne føltes, som om den smeltede sammen.
Din stress er sikkert helt anderledes end min. Måske har du nogle børn og en familie, der kræver din opmærksomhed konstant og afbryder dig, så du ikke kan tænke en tanke til ende, og du samtidig skal forholde dig til, at der er ”prikkerunde” på dit arbejde, og du er sikker på, at det er din tur næste gang, og du ved jeres økonomi ikke kan klare, at du mister dit arbejde.
Men hvordan kan du selv tage ansvar for den stress, du oplever?
Hvis jeg prøver at sætte ord på, hvordan det er at være stresset, så har jeg måske trykken for brystet, vejrtrækningsproblemer, ondt i hovedet eller maven, irriteret og ulyst til tingjeg plejer at holde meget af, søvnproblemer og lavt humør.
Hvis du har det sådan, eller bare har lidt af det, så prøv at tænke på, hvad du hellere ville have.
Måske være glad, have lyst til mange oplevelser, ingen smerter og god nattesøvn samt lyst til at bevæge dig.
Måske kender du selv følelsen af at have det rigtig skidt, og så sker der noget positivt, din kæreste ringer til dig, du får uventet besøg af en god ven, du får en buket blomster af din datter eller andre ting, og pludselig har du det faktisk meget bedre, og glemmer lidt dit dårlige humør, din hovedpine eller dine bekymringer.
Find noget, du ved, du kan. Det kan godt være en ganske lille ting. Rydde op på spisebordet, vande blomsterne eller sortere dine bluser og så nyd din succes. Se på det, du har udrettet, Glæd dig over din bedrift.
Du kan også tænke over noget, der tidligere er lykkedes for dig. Noget du var god til, og igen fokuser på, hvordan det var. Du tænker: Når jeg kunne dengang, kan jeg også nu.
Mærk bagefter hvordan det lettede for dig, hvor meget gladere du blev og nyd følelsen.”

 
 
————————————————-

11. juli 2019

Nu er der mulighed for at se eller gense den lille romantiske ø – Nyord, der er landfast via Stege på Møn.

Foreningen ord på Nyord gentager successen fra de sidste år, hvor der vil blive tilbudt forskellige aktiviteter med ORD.

Jeg vil demonstrere, hvordan du kan benytte ORD, der er i stand til at skabe forandring.

Jeg vil fortælle om ORDETS KRAFT, og du får selv lov til at være med, hvis du har lyst.

<strong>Lørdag den 13. juli 2019 kl. 11-16 – på Nyord.
</strong>
Den danske sprogkreds er også repræsenteret med SPROGKRÆSEN, vores tidskrift, der arbejder med ord.
Men der vil også være andre, der vil fortælle om Idiomatiske udtryk, Smarte ord og udtryk, forkortelser på ungdomsuddannelser, Anglicismer, Vildnisset samt tavle med forstavelse bi- (i anledning af ”Bi-osfære”, gamle digte fra Nyord og Bøger – tag efter behov og yd efter evne.

Håber vi ses.

 

 

 

2. juni 2019

 

Har en stand på en meget inspirerende Spirituel messe med en masse dejlige mennesker. En atmosfære af kærlighed, tryghed og accept. Der er plads til alle uanset, hvem og hvad vi er. Der er stadig mulighed for at deltage, hvis du tager til Holme Oltrup i dag mellem kl. 10-17. Absolut værd at deltage.

Og så kan du tilmelde dig FORFATTERSKOLEN med rabat i dag.

2. juni 2019

Nu er indskrivningen til den nye Forfatterskole/skrivekursus åben, og rabat ved tilmelding i dag.

FORFATTERSKOLEN

Mange har en ”forfatter i maven” og skriver til kommodeskuffen, og vil måske fortsætte med det, men andre vil også gerne se, om det kan blive til noget mere, eller måske bare være sammen med andre, der har samme interesse.

Ikke ret mange kan forsørge sig selv ved at være forfatter, men rigtig mange nyder at skrive og har stor glæde af det, og kan måske endda glæde andre, der vil læse det, de skriver.

Lyst til at arbejde med at skrive? – så er her en mulighed for at få støtte, inspiration, motivation og opleve samvær med andre med samme interesser.

Vi uddanner IKKE forfattere, men vi støtter og hjælper hinanden og inspirerer og deler vores egen viden til glæde for andre ved at trække på vores fælles ressourcer og kompetencer.

Nyt forløb starter juni 2019. Vi mødes 5 gange og holder fri i juli måned. Alle er velkomne.
Vi arbejder med forskellige emner og temaer og mødes én gang om måneden, og der påtænkes ”lektier” i perioden i mellem, hvor vi bruger fjernundervisning som en mulighed.

• Hvorfor skriver vi?
• Hvordan skriver vi?
• Hvordan udgiver vi?
• Masser af skriveøvelser og inspiration

Første gang – mandag den 17. juni 2019 – kl. 18.00-20.30 –
Pris – kr. 1.800,- Tilmelding i dag giver mulighed for rabat på 300 kr, –

Tilmelding på lone@lonerytsel.dk eller på tlf. 4042-6294

Sandevej 3 – Sandvig – 4735 Mern   –   Hjemmeside: lonerytsel.dk
Betaling på mobil-pay 26209967 eller Nordea 2426 6288314851

 

 

 

18. maj 2019

I midten af maj måned kan jeg se tilbage på et spændende halvt år og har lyst til at sige tak til de mange, der har været med til at skabe en god start på den nye lille folkeoplysende voksenundervisning med det meget lange navn. Finder nok en forkortelse snart – DOF – Sandvig Folkeoplysning og Fortælleværksted.

Måske er der én, der har en god ide? Skriv til mig på lone@lonerytsel.dk

Men overraskende mange aktiviteter på så kort tid. Hvad kan det dog ikke blive til?

Workshops, foredrag, undervisning, messer og mange møder:

Startede med nytårskur ”Farvel til 2018 og goddag til 2019” og fortsatte med kurser i stresshåndtering og frihåndssyning, foredrag og workshop om ”Tankens kraft og fantasiens mirakler” og senere ”Sprogets magt og fantasiens mirakler”, samtaler om ”Folkeeventyr og lokale skrøner”, og workshop ”Hjælp til selvhjælp” og  ”Mental forårsrengøring” samt ordblindeundervisning og adskillige coachsamtaler.

Nu nærmer vi os sommerferien, så jeg synes vi skal slutte med en aften, hvor vi tænker på vores sommerferie og med fokus på ønsker, værdier og interesser og hvordan vi får det passet sammen med resten af familien. Og som tak til de mange, der gav skolen en god start, vil dette arrangement være gratis.

<strong>”Sommerferie uden tårer”</strong>

Forventninger til sommerferien med familien er ofte så store, at der kommer mange skuffelser. For det første er mange familiers daglige liv, så fyldt med aktiviteter og ofte næsten stressramte, så det er vanskeligt at geare ned, når det bliver tid til ferie. Ikke alle i familien ønsker det samme i ferien og ofte glemmer vi at afstemme forventningerne. Nogle familiemedlemmer ønsker masser af planlægning og kulturelle oplevelser, andre ønsker bare at slappe af og kun foretage sig noget impulsivt. Hvordan får vi det til at passe sammen.

Måske ved at deltage i denne aften, hvor vi tænker på vores sommerferie og med fokus på ønsker, værdier og interesser og hvordan vi får det passet sammen med resten af familien.

GRATIS – ARRANGEMENT – Tirsdag den 28. maj kl. 18.00-19.30 – i Sandvig – Sandevej 3.

Tilmelding senest søndag den 26. maj på lone@lonerytsel.dk eller på tlf. 4042-6294.